Har du lyst til at hænge ud med andre have- og naturelskere, få røde kinder, jord under neglene, mærke vinden i håret og vægten af en skovl i hånden? Knokle, hvis du har energien til det - eller bare sidde stille og suge naturen ind i sjæl og sind, når den byder sig til.

Uanset om du aldrig har løftet en skovl, sået et frø eller plukket et æble før, er du velkommen til at være en del af dyrkningsfællesskabet her.

Havens areal inklusive den lille æblelund er på 8.000 m2. Herudover er der 20.000 m2 marker til vores dyr. Vi har fået hele vores jord omlagt til økologi.I Fridas Have arbejder vi ud fra permakulturens etikker med fokus på at sikre integration, forbedre jordkvaliteten og øge livskvalitet, glæde og tid til andre vigtige ting i livet. Vi dyrker primært blomster, men etablerer også grøntsagsbede og dyrker et væld af krydderurter. Vi lærer om årets dyrkningscyklus, laver vores egen kompost, høster afgrøder og vores egne frø i sensommeren.


Høsten fejrer vi sammen med alt, hvad det indebærer af dejlig mad, fest og farver. Vi fryder os over alt det skønne, som jorden giver.


I dyrkningsprocessen deler vi viden og overskud med hinanden. Vi stræber ikke efter at være perfekte, men vi prioriterer at lave så lille et klimaaftryk som muligt. Vi tager vores del af ansvaret ved at drage omsorg for jorden, omsorg for mennesker og have fokus på en fair fordeling af vores ressourcer.


Vi sprøjter ikke vores jord. Vi producerer vores afgrøder og skæreblomster efter økologireglerne - sprøjtefrit og også så meget som muligt ved gravefri dyrkning. Vi gør, hvad vi kan for at genbruge redskaber og materialer. Alternativt deles vi, låner os frem eller køber så vidt muligt brugt.


Læs mere om vores intentioner om dyrkning af jorden under menupunktet Permakultur.


Fællesskabet Fridas Haves Venner


Det har hele tiden været vores tanke, at Fridas Have skal være til glæde for mange. Derfor planlægger vi løbende arrangementer, hvor du kan deltage og/eller involvere dig, hvis du har lyst. Fællesskab og fælles intentioner bygger på tillid og giver tryghed, viden og øger vores følelse af selvværd. Du kommer med de evner og den viden, du har og tager forhåbentlig mere beriget og gladere hjem.


Vi er i haven året rundt. Sammen oplever vi det spirende liv i foråret, den uendelige vækst om sommeren, det stille forfald om efteråret og den kolde tid, som er nødvendig for, at alt kan spire igen det næste forår. Alt det der livsbekræftende noget i naturen, du ved nok. Det er lige her. Naturen er i centrum. Både udenfor os og indeni os.


Infrastrukturen i Fridas Have skal forbedres. Vi planlægger derfor flere bygge- og haveprojekter, Vi etablerer nogle konkrete rammer om projekterne, så andre, der har tid og lyst, kan være med. Disse begivenheder eller workshops vil vi løbende orientere om på vores instagram @fridas_have


Vi har ambitioner om så vidt muligt at spise det, der er dyrket i haven.
At lave maden sammen giver een på opleveren - og vi laver maden i køkkenet eller lige udenfor på bål på terrassen, når vejret tillader det. Vi lærer så meget af at lave mad sammen. Et af vores projekter er i øvrigt at bygge en udendørs pizzabageovn.


Er dyrkningsfællesskabet i Fridas Haves Venner noget for dig, så er du meget velkommen til at kontakte mig via mail info@fridashave.dk med et par ord om dig selv, og hvad du har lyst til at byde ind med til fællesskabet.Haven er i konstant forandring. Der bliver høstet frø fra forskellige blomster, og den organisk formede sti igennem haven, som vi anlagde i 2021, nyder vi på alle tidspunkter af året.