Hej og velkommen til!

Jeg hedder Dorte og er økologisk certificeret blomsterbonde. Sammen med Thomas ejer jeg et dejligt husmandssted med 3 hektar økologisk jord, hvor vores frilandsfår og -køer er med til at understøtte biodiversiteten. Vi holder til syd for Sorø mellem Ringsted, Næstved og Slagelse i et meget naturskønt område, der hedder Tystrup Bavelse.

Der knytter sig nogle meget dejlige fortællinger til det, vi har gang i her.

Jeg producerer økologiske snitblomster - friske i sæson - og tørrede til efterår/vinter sæsonen. Jeg står for blomster til lokale arrangementer, markeder osv., og sælger også færdige buketter afhentet i Fridas Have.

Jeg har flere gode professionelle samarbejdspartnere på Sjælland på vej, som deler min passion og gerne vil være med til at udbrede økologiske, danske blomster.

Jeg producerer økologiske blomsterfrø og afholder workshops for at fremme menneskers viden om blomster, naturforståelse og naturforbindelser.

Jeg starter min 4. sæson i 2024, og dyrker blomster på ca. 1.500 m2. Det er rigtig mange blomster. Vi arbejder hele tiden på at sænke vores klimabelastning ved at dyrke blomster med langt vaseliv og kort vej til kunden.I Fridas Have arbejder vi ud fra permakulturens etikker med fokus på at sikre cirkulær drift, integration, forbedring af jordkvaliteten og at øge livskvalitet, glæde og tid til andre vigtige ting i livet.


Vi dyrker primært blomster, men etablerer også grøntsagsbede og dyrker mange krydderurter. Vi lærer om årets dyrkningscyklus, laver vores egen kompost, høster afgrøder og vores egne frø i sensommeren.


Høsten fejrer vi sammen med andre med alt, hvad det indebærer af dejlig mad, fest og farver. Vi fryder os over det skønne, som jorden giver.


I dyrkningsprocessen deler vi viden og overskud med hinanden. Vi stræber ikke efter at være perfekte, men vi prøver at lave så lille et klimaaftryk som muligt. Vi ønsker at tage vores del af ansvaret ved at drage omsorg for jorden, omsorg for mennesker og have fokus på en fair fordeling af vores ressourcer.


Vi sprøjter ikke vores jord. Vi producerer vores afgrøder sprøjtefrit og så meget som muligt ved gravefri dyrkning. Vi gør, hvad vi kan for at genbruge redskaber og materialer. Vi deles, låner os frem eller køber så vidt muligt brugt.


Læs mere om vores intentioner om dyrkning af jorden under menupunktet Permakultur.


Fællesskabet Fridas Haves Venner


Det har hele tiden været vores tanke, at Fridas Have skal være til glæde for mange. Derfor planlægger vi løbende arrangementer, hvor du kan deltage og/eller involvere dig, hvis du har lyst. Fællesskab og fælles intentioner bygger på tillid og giver tryghed, viden og øger vores følelse af selvværd. Du kommer med de evner og den viden, du har og tager forhåbentlig mere beriget og gladere hjem.


Vi er i haven året rundt. Sammen oplever vi det spirende liv i foråret, den uendelige vækst om sommeren, det stille forfald om efteråret og den kolde tid, som er nødvendig for, at alt kan spire igen det næste forår. Alt det der livsbekræftende noget i naturen, du ved nok. Det er lige her. Naturen er i centrum. Både udenfor os og indeni os.


Infrastrukturen i Fridas Have skal forbedres. Vi planlægger derfor flere bygge- og haveprojekter, Vi etablerer nogle konkrete rammer om projekterne, så andre, der har tid og lyst, kan være med. Disse begivenheder eller workshops vil vi løbende orientere om på vores instagram @fridas_have


Vi har ambitioner om så vidt muligt at spise det, der er dyrket i haven.
At lave maden sammen gør os gladere - og vi laver maden i køkkenet eller lige udenfor på bål på terrassen, når vejret tillader det. Vi lærer så meget af at lave mad sammen og spise den sammen. Et af vores projekter er i øvrigt at bygge en udendørs pizzabageovn.


Har du lyst til at hænge ud med andre have- og naturelskere, få røde kinder, jord under neglene, mærke vinden i håret og vægten af en skovl i hånden? Knokle, hvis du har energien til det - eller bare sidde stille og suge naturen ind i sjæl og sind, når den byder sig til.


Uanset om du aldrig har løftet en skovl, sået et frø eller plukket et æble før, er du velkommen til at være en del af dyrkningsfællesskabet her. Havens areal inklusive den lille æblelund er på 8.000 m2. Herudover er der 20.000 m2 marker til vores dyr. Vi har fået hele vores jord omlagt til økologi.


Er dyrkningsfællesskabet i Fridas Haves Venner noget for dig, så er du meget velkommen til at kontakte mig via mail info@fridashave.dk med et par ord om dig selv, og hvad du har lyst til at byde ind med til fællesskabet.

Haven er i konstant forandring. Der bliver høstet frugt og bær og frø fra forskellige blomster. Den organisk formede sti igennem haven, som vi anlagde i 2021, kan nydes på alle tidspunkter af året